Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Samen zorgen we ervoor dat jouw teamleden effectiever samenwerken en meer plezier halen uit hun werk. Verbeteren van de samenwerking heeft direct invloed op het werkgeluk van jouw medewerkers. Elk team is anders, daarom kijken we eerst met een nulmeting wat jouw team nodig heeft. Het vervolgtraject is een maatwerktraject, waarin het team optimaal ontwikkeld wordt om de met elkaar bepaalde doelstellingen te behalen. Het teamontwikkeltraject van SMLteams zorgt daardoor voor langdurige gedragsverandering.

Als leidinggevende ben je onderdeel van het team en volg je een leiderschapstraject, synchroon aan het teamontwikkeltraject. Als je als leidinggevende alleen de omstandigheden wilt veranderen en niet jezelf, dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Samen doorgroeien staat bij SMLteams voorop.

Maatwerk traject

Maatwerk traject

Heb je interesse in onze trajecten? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We leggen onze unieke werkwijze aan je uit en er wordt een inschatting van de behoeften vanuit het oogpunt van de opdrachtgever gemaakt.

Besluiten we om samen te bouwen aan jouw team? Dan starten we eerst met een nulmeting. Hoe dit werkt leggen we graag aan je uit.

Het vervolgtraject is maatwerk. In dit traject werken we samen met jouw team aan de afgesproken doelen. Eén doel is vooraf altijd helder: het team moet in beweging komen. Oude gewoontes doorbroken en nieuw helpend gedrag gestimuleerd.
Verdere doelstellingen stelt SMLteams samen met de opdrachtgever en het team op. Alle teamsessies zijn een combinatie van verschillende werkvormen en interventies, waarbij alle leerstijlen aandacht krijgen.

Maatwerk traject

Blijvende gedragsverandering binnen het team

Het loont om stil te staan en tijd te nemen voor wat er speelt in het team. Door te werken aan je team zorg je voor meer werkgeluk en een beter bedrijfsresultaat. SMLteams helpt je dit proces bewust en sneller te doorgronden. Je weet na de teamontwikkeling beter wat je aan elkaar hebt, waar je op kunt bouwen. Daarnaast durven mensen in en na het traject ook eerlijk te zijn naar elkaar, iets wat op de werkvloer niet altijd vanzelfsprekend is. De lange aandacht tijdens het teamontwikkeltraject zorgt voor een blijvende gedragsverandering en een effectieve samenwerking binnen het team.

Uniek aan de manier van coachen is dat SMLteams staat voor een open, ontspannen, veilige en vertrouwelijke sfeer. Passiviteit wordt omgezet in activiteit en waar nodig worden confrontaties niet uit de weg gegaan. Het resultaat is een team dat in beweging is. Een team met teamleden die iets willen en kunnen betekenen voor zichzelf, elkaar en de organisatie.

Wil je bouwen aan de ontwikkeling van jouw organisatie? Door te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, werk je aan de wil om te veranderen als team en individu. Hierbij zijn ‘soft skills’ een zeer belangrijke bouwsteen.

Een greep uit het aanbod:

  • Feedback training
  • Training communicatieve vaardigheden
  • Training time management
  • Persoonlijk leiderschap en/of persoonlijke effectiviteit
  • Loopbaanontwikkeling
  • Individuele coaching
  • Training: Help mijn team wordt multidisciplinair!
  • Training: Van groep naar zelfsturend team

Bovenstaande thema’s kunnen ook onderdeel zijn van een maatwerk teamontwikkeltraject of als losse training

Ik wil meer weten