DISC-training

Met de DISC-training krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van je collega’s. De DISC-trainer brengt namelijk met het DISC-model jouw voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Door er hierna samen met je collega’s en onze DISC-trainer mee aan de slag te gaan, leer je elkaar beter kennen. De letters DISC staan voor:

 

DISC-Trainingen

 

Dit zijn de vier persoonlijkheidsstijlen die centraal staan tijdens de DISC-training. Aan de hand van deze persoonlijkheidsstijlen leer je meer over jouw voorkeuren en gedrag. Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.

Werkwijze

De DISC-training bestaat uit een aantal momenten waarin de DISC-trainer en het team, aan de slag gaan met het DISC-model. Na het eerste trainingsmoment vult elke collega een DISC-analyse in, waarna hij of zij een uitgebreide rapportage ontvangt (online en gedrukt). Je krijgt inzicht in je eigen natuurlijke gedrag en communicatiestijl. Het tweede trainingsmoment gaan we aan de slag met de uitslagen.

Aan de hand van een teamwiel kijkt de DISC-trainer samen met het team welke kwaliteiten er in het team zitten. Je leert zo je collega’s en hun kwaliteiten goed kennen, waarbij je elkaar kunt ondersteunen, aanvullen en bereiken. De DISC-training is maatwerk en is uit te breiden, mocht dit wenselijk zijn. Leren met elkaar en van elkaar, fun en teambuilding staan deze training centraal.

Voordelen van een DISC-training

Voordelen van een DISC-training?

De kennis die je met een DISC-training opdoet over jezelf en andere persoonlijkheidsstijlen, helpt je in je communicatie, versterkt je relaties en vergroot jouw persoonlijke effectiviteit. Door het werken met jouw eigen analyse en de analyse van je teamgenoten krijg je inzicht in jezelf en je collega’s.

De DISC-trainer van SMLteams zorgt voor een ontspannen sfeer waar teamleren centraal staat. De combinatie van teamleden en teambuilding zorgt ervoor dat het team in beweging komt. In onze DISC-training krijg je kort en krachtig inzicht in het natuurlijke gedrag en de communicatiestijlen van je collega’s, waardoor je beter samenwerkt en de teameffectiviteit vergroot.

Ik wil met mijn team een DISC-analyse doen