Jouw team draait, de klanten zijn tevreden en de resultaten zijn naar behoren. De groepsdynamiek is gezellig, soms iets te gezellig. Maar ach, dat hoort erbij. Waarom zou jij dan de groepsdynamiek verbeteren?

De groepsdynamiek verbeteren is teammanagement. Het tijd maken voor en het hebben van een team strategie.

Een strategie? Dat is iets wat veel organisaties hebben, maar waar gaan die doelen over in jouw organisatie: het klanttevredenheidscijfer? Het aantal offertes die de deur uit zijn gegaan? Aantal leads die gegenereerd zijn? Meestal gaat het over de harde cijfers en soms over de iets zachtere.

Maar wat niet elke organisatie heeft, zijn teamleerdoelen. Want stel jezelf eens de vraag:

 • Waar wil het team zich verder in ontwikkelen?
 • Wat is er nodig om hetgeen wat nu goed gaat vast te houden?
 • Op welke gebieden zien we dat we binnenkort kennis gaan missen?
 • Hoe gaan we met elkaar om?
 • Geven we nog genoeg feedback op alle gezelligheid?

Bovenstaande is een greep uit vragen die jij jezelf als leidinggevende en jouw collega’s kunt stellen. Hier komen allerlei leerdoelen uit, die je vervolgens weer koppelt aan een strategie. Want waar staat jouw team volgend jaar betreft groepsontwikkeling?

De APK van jouw team

Taakvolwassen teams die goede resultaten boeken hebben ook een APK nodig. Jouw auto krijgt toch ook een APK als hij het nog doet? Even die check -up, even stilstaan bij wat is en wat komen gaat. Dit zorgt voor stabiliteit en innovatie voor nu en in de toekomst. Jouw team blijft veilig op de weg en komt waar hij naartoe moet. Wil jij samen sparren over die APK voor jouw groep?


Vraag vrijblijvend een check-up gesprek aan

Zijn er veranderingen bij jou in de organisatie of in het team? Dan zijn dit de momenten om de groepsdynamiek te verbeteren, maar ook jouw leiderschap weer onder de loep te nemen. Ook als er helemaal niets veranderd is, is het tijd om de balans op te maken. Stap uit je dagelijkse uit die auto (praktijk) en ga in de helikopter om op jouw praktijksituatie uit te kijken.

Ga ervoor! Pak pen en papier en stijg nu ter plekke op. Deze vragen helpen jou inzicht te krijgen:

 • Waar werken we naar toe? En hoe doen we dit samen?
 • Wat werkt goed in onze samenwerking?
 • Waar laten we als team effectiviteit liggen?
 • Wanneer en hoe geven we elkaar feedback?
 • Wat kan er nog beter aan onze communicatie?
 • Hoe goed kennen we elkaars kwaliteiten en benutten we deze optimaal?

Groepsdynamiek verbeteren?

Heb je al het bovenstaande goed in beeld? Bespreek ze dan ook eens met je team en maak afspraken met elkaar. Het is begrijpelijk dat je na deze blog nog duizelt. Hoezo APK, uit de auto stappen of opstijgen in een helikopter. Waar heeft ze het over?

Geen zorgen! Wij helpen graag om jouw groepsdynamiek te verbeteren. Meer weten? Neem dan eens gerust contact op en verbeter ook jouw groepsdynamiek.


Ik wil (digitale) koffie en vrijblijven sparren over mijn team