Leiderschap ontwikkelen

Leidinggeven is meer dan het kunnen voeren van goede 1-op-1 gesprekken, je moet een team en de dynamiek kunnen leiden en daarbij kunnen weten wat er in het team speelt. Elk team heeft andere behoeftes, daarom kijken we tijdens de het ontwikkelen van je leiderschap goed naar wat bij jou en jouw team past. Tijdens het traject om je leiderschap te ontwikkelen gaan reflecteren en evalueren we constant, hierbij kijken we naar jouw gedrag en het effect op het team. We werken vanuit jouw praktijk, daardoor kunnen we direct inspelen op de onder- en bovenstroom.

Ontwikkeltraject

Het doorontwikkelen van jouw leiderschap loopt synchroon aan het teamontwikkeltraject. Dit zorgt ervoor dat jij als leider jouw team beter leert kennen, maar je leert ook hoe je het team het beste kan begeleiden en ondersteunen. Let wel op: Als je als leidinggevende alleen de omstandigheden wilt veranderen, maar niet jezelf, dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Tijdens het ontwikkelen van je leiderschap leer je onder persoonlijke begeleiding in de praktijk een effectieve leider te worden, dit vraagt om commitment.

Maatwerk traject

Door constant te reflecteren en te evalueren tijdens het traject krijgen we inzicht in jouw leiderschapsstijl: jouw gedrag en het effect op het team. Daar gaan we mee aan de slag om jouw leiderschap te ontwikkelen. Om je leiderschapsstijl naar een hoger niveau te tillen krijg je handvaten in de vorm van opdrachten ‘on the job’. Aan het eind van het traject ben jij een betere leider die inzicht heeft in zijn of haar team en hier naar kan handelen. Zo zorg je dat je niet werkbare conflicten of langdurige stress voor bent. Dit leidt tot meer werkgeluk binnen het team en een beter bedrijfsresultaat.

Passend leidinggeven

Als jij een betere leider wil worden die kan omgaan en kan inspelen op de dynamiek van jouw team, dan is ons traject om je leiderschap ontwikkelen wat voor jou. Je wil een stapje verder dan prettig 1-op-1 contact en wil samen met jouw team naar een hoger niveau. Je leert door te hebben wat er speelt in de onderstroom van je team: dat wat er wel is, maar niet uitgesproken wordt. Daarnaast ben je in staat een stabiele basis te creëren waarin het team kan doorgroeien.

SMLteams

Uniek aan de manier van coachen is dat SMLteams zorgt voor een open, ontspannen, veilige en vertrouwelijke sfeer die past bij jou en jouw team. Passiviteit wordt omgezet in activiteit en waar nodig worden confrontaties niet uit de weg gegaan. Het resultaat is een stijl van leidinggeven die past bij jou en jouw team, waarbij je jouw team naar een hoger niveau tilt.

SMLteams biedt (maatwerk) leiderschapstrainingen en ‘hei-dagen’ aan.

Greep uit het aanbod:

  • Werken met teamdynamiek
  • Ontspannen leidinggeven
  • Mennen voor managers: Durf jij de leiding uit handen te geven?
  • Denkstijlen & Drijfveren
  • Persoonlijke effectiviteit als leider
Vertel me meer
Kaarten op tafel

Ontdek onze training: Bewust Leiderschap

Jij wilt:

  • Ontdekken hoe jouw drijfveren je leiderschap versterken,
  • Een dienstbare leider zijn zonder jezelf te verliezen. Maar hoe?
  • Jouw team aanzetten tot teamleren vanuit je eigen kracht.

Open inschrijving voor de leidinggevende die zichzelf beter wil leren kennen, en bewust passende leiderschapsinterventies in wil zetten om zijn/haar team te laten groeien.

Training Bewust Leiderschap